themistyroad.blogg.se

just det

Publicerad 2012-10-01 22:32:41 i

Jag var duktig och ringde till psyk idag och de hade tydligen tänkt att ringa mig idag. Jag ska dit på en bedömning på torsdag. jag har ju redan varit på en bedömning fast i min förra stad... aja, den här gången kan jag ta med min mamma, så då blir det nog bättre.

Hoppas de kan fatta att det är allvar, liksom, vilken frisk person ringer och tjatar på psyk??

Kommentarer

Postat av: ina

Publicerad 2012-10-04 21:31:55

jag känner inte dig och har aldrig besökt din blogg tidigare så jag vet inte riktigt vad det är som tynger dig, men som du säger så hoppas även jag att de fattar att det är på allvar. om det nu är det, vilket jag både hoppas och inte hoppas att det är. att jag inte hoppas är såklart för att psykisk ohälsa är väldigt jobbigt att leva med, men samtidigt så hoppas jag att det är någonting som du kan få hjälp med och så skulle det ju vara tråkigt om du hade tjatat på psyk för något som egentligen inte är allvarligt, för det händer ofta och man ska absolut inte blanda in psyk i onödan. det gör det hela mindre effektivt för de som verkligen är sjuka och är i riktigt behov av hjälp.

får jag fråga vad ditt problem är och vad det är du oroar dig för? vad för diagnos tror du att du skulle kunna ha?

Svar: Jag är orolig hela tiden för allt... Otroligt rädd av mig, när jag t.ex duschar så vågar jag inte blunda för att jag är rädd att det ska stå något där (alltså inte en person, ett "monster").. jag kan inte ta upp allt som är mina problem, idag när jag var på psyk så pratade jag i en timme och ändå finns det massor som inte kom med..Grejen är ju den att jag inte riktigt vet vad för diagnos jag kan ha, så jag funderar konstant på det. Men både jag och min mamma har läst om borderline och vi tycker det passar in perfekt. Men de på psyk envisas med att det inte är det. Jag har fått höra att det kan va en blandning av adhd och asberger :S(är det ens möjligt?), jag blir bara irriterad när de tar upp det, jag känner inte alls igen mig i dem, jag är väldigt seg och trött, och vill ta det lugnt, inte alls adhd.. Och asperger känns det inte alls som att det är.
Idag fick jag höra att de kanske kommer "diagnosera" mig med GAD tillsvidare, Jag fattade inte riktigt men nått sånt.

Jag tror iaf att jag har Borderline + något mer. Men jag är ju inte en utbildad psykolog.

Jag tror faktiskt inte att en frisk person tar kontakt med psyk "för skoj skull", gör man det så är man antagligen störd.

Roligt att du hittade hit till min blogg :)
themistyroad.blogg.se

Postat av: ina

Publicerad 2012-10-05 15:26:40

jag är inte någon "expert" men är väldigt intresserad av psykiatri, läser psykologi samt att jag snart påbörjar psykiatrikurser. jag har själv flera diagnoser, och har nyligen varit inlagd på psyket, så lite erfarenhet har jag (vilket jag påpekar ifall du undrar något eller vill prata med någon) så du får mer än gärna maila mig :)

sedan så angående adhd, så kanske det i stället rör sig om ADD? det är detsamma som adhd, bortsett från den hyperaktiva delen. personer med ADD har tvärtom ofta en tendens att vara mycket "sega" och långsamma.

läs på om det och se ifall du känner igen dig. nu säger jag inte att du har just ADD, men skulle det visa sig att du har det så är det viktigt att du får stöd i skola/arbete då ADD medför allvarliga koncentrationssvårigheter. ADD påminner även om aspergers, bara att ADD inte är lika omfattande och inte heller behöver medföra allvarliga sociala svårigheter vilket aspergers för det mesta gör.

Svar: Vad trevligt att du är intresserad^^ det är skönt att kunna maila någon om man undrar något :)
Jag har nog inte ADD heller, för min koncentrationsförmåga är ganska normal, jag har aldrig haft problem med det i skolan. Det enda problemet jag hade var att jag hade svårt att slutföra uppgifter, men inte pga koncentrationen^^

Men jag ska helt klart läsa lite om ADD ändå ^^
themistyroad.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela